gmail

Gmail har en intressant finess som innebär att du kan lägga till ett plustecken (+) efter din e-postadress. All din e-post hamnar ändå i din inkorg. På engelska kallas detta för “plus-adressing”, alltså plusadressering. I praktiken innebär plusadressering att du kan skapa obegränsat med e-postadresser.
Så här fungerar det: säg att din adress är magnus@gmail.com. Du vill nu lätt kunna särskilja på mejl som skickas till ditt jobb och mejl som skickas till dig privat. Lägg till ett plustecken på din e-postadress så att den blir magnus+jobb@gmail.com. Sedan lägger du till ett filter som du kallar för jobb (detta gör du under inställningar->filter). All ny e-post som kommer till magnus+jobb@gmail.com kommer då automatiskt att filtreras.
För att ovanstående skall fungera måste du tala om för dina kunder/kollegor att de skall skicka till din nya adress magnus+jobb@gmail.com.
Det finns även andra användningsområden med plusadressering:
Ta reda på vem du får skräppost från. Använd plusadressering när du fyller i formulär online, och se till att varje webbsajt får en särskild plusadress. Börjar du sedan få skräppost kan du lätt se vem det är som är avsändare samt skicka e-posten direkt till papperskorgen.
Direktarkivering. Får du ofta e-post som du inte läser? Det kan exempelvis vara nyhetsbrev eller mailinglistor. Se till att plusadressera och ställ sedan in i Gmail att just den e-posten skall arkiveras på direkten. På så sätt hamnar aldrig e-posten i din inkorg - men du kan fortfarande nå den via ditt Gmail arkiv.

0 comments:

About Me

My Photo
Lasse Frey
Sysslar med lite av varje. Allt från DJ till att sköta djur. Men huvudintresset är att få din site att synas.
View my complete profile